Zdrowy sposób odżywiania i aktywny styl życia promuje nie tylko w codziennej pracy z klientami, ale także za pośrednictwem mediów. Swoimi wypowiedziami staram się przekonywać, że każdy z nas może żyć zdrowo i dobrze się odżywiać. Oto przykłady mojej obecności w mediach:
Firma w domu to praca do trzeciej nad ranem: w salonie, sypialni, piwnicy.
- Smaczna kiełbasa z grilla? Lepiej sprawdź jej skład – sama chemia. Jakiej kiełbasy szukać – radziłam w WP
- Kinder niespodzianka, czekolady Alpen Gold, wafle Grześki czy płatki śniadaniowe Nesquik – to tylko niektóre produkty, którym w „oberwało się” na Wykopie. Internauci przepuścili atak na wiele produktów. Powód? Olej palmowy.
- Światowa Organizacja Zdrowia ostrzega, że jedzenie zaledwie 50 g wędlin – zaledwie dwóch plasterków dziennie – zwiększa ryzyko raka jelita grubego, trzustki i prostaty. Raport WHO zawiera też uwagę, że „prawdopodobnie rakotwórcze” może być czerwone mięso, na przykład wołowina. Dlaczego? Odpowiadałam w Radiu ZET.
- Osoby, które spożywają dużo warzyw i owoców, soków oraz produktów mlecznych są znacznie mniej narażone na choroby nowotworowe – wykazały badania naukowców Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie.
- Eksperci Instytutu Żywności i Żywienia opublikowali nową Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. W nowej Piramidzie numerem jeden jest aktywność fizyczna, dopiero później pojawiają się warzywa i owoce. Podręczniki do wymiany. Jest nowa piramida.
- WHO alarmuje: wędliny mogą powodować raka, zupełnie tak samo jak alkohol i radioaktywny pluton. Przeczytaj, o czym dokładnie mówi raport WHO. Powinniśmy zrezygnować z jedzenia wędlin i czerwonego mięsa?
- Wystrzegać należy się tych składników, które w nazwie zawierają „E”: „E250” (azotynu sodu, miewającego działanie rakotwórcze), „E621” (glutaminian sodu, polepszacz smaku). Więcej o tym pod linkiem.